9. Seiyuu Awards információk


Talán tudjátok páran, hogy minden évben fel szoktam ide jegyezni a Seiyuu Awardsok végeredményét. Nos immár három éve a külföldi fanok is beleszólhatnak a szavazatukkal a végeredménybe, ezért most hoztam néhány hasznos infót azoknak, akik esetleg úgy gondolják, hogy szeretnék szavazatukkal megtámogatni a kedvenceiket.

Október 01-től november 30-ig lehet voksolni a seiyuukre. Több kategória számunkra legjobbjaira kíváncsiak a szervezők: legjobb férfi főszereplő, legjobb női főszereplő, legjobb férfi mellékszereplő, legjobb női mellékszereplő, legjobb férfi újonc, legjobb női újonc, legjobb dal (ezt a díjat csak seiyuuk és csak animéhez kötötten kapják, tehát betétdal, karaktersong, opening vagy ending, amit a seiyuuk énekelnek), legjobb személyiség (ez azokra vonatkozik, akik mást is csinálnak a seiyuuskodáson kívül, rádió, TV, ilyesmi)

A szabályok szerint csak meghatározott időszakban aktív seiyuut lehet jelölni, tehát hiába a kedvencem mondjuk Mikishin, ha a kijelölt időszakban nem volt főszerepben, nem jelölhető, mivel mindig csak az adott évet díjazzák, így a korábbi munkásság itt nem számít. (Életműdíjaknál igen, de ezt nem mi ítéljük oda, hanem szakmai zsűri) Ez az időszak most 2013.  december 01. és 2014. november 31. között van, vagyis csak azok közül lehet választani, akik ezen időszakban futó sorozatokban és egyéb animékben (OVA, ONA, movie) szerepeltek.

Még egy fontos infó: a legjobb újonc olyan seiyuu lehet, aki 5 éve vagy annál korábban debütált, és ez idő alatt alkotott valami maradandót.

Jelölni minden posztra kell, az indoklás önkéntes, de nem fognak megharagudni, ha van egy néhány sor is, amiben kifejtjük miért az adott illetőt tartjuk méltónak a díjra.

Maga az Awards minden év első márciusi hétvégéjén van,  ez jövőre március 7. lesz,  de a díjazottak már egy-két nappal korábban kikerülnek, érdemes figyelni erre. .

És végül a legfontosabb, ezen az oldalon lehet a voksokat leadni.


(Zárójelben, én már szavaztam, és így néz ki a listám, hogy:

Legjobb férfi főszereplő: Osaka Ryota (Hamatora: Nice)
Legjobb női főszereplő: Uchida Maaya (Noragami: Iki Hiyori)
Legjobb férfi mellékszereplő: Hirakawa Daisuke (Free! - Eternal Summer: Ryugazaki Rei)
Legjobb női mellékszereplő: Noto Mamiko (Ryuugajou Nanana no Maizoukin: Fugi Yukihime
Legjobb férfi újonc: Saito Soma Zankyou no Terror: Twelwe)
Legjobb női felfedezett: Maeda Rena (Soredemeo Sekai wa Utsukushii: Nike)
Legjobb dal: Matsuoka Yoshitsugu: Owarinaki pantsu (Mangaka - san to assistant - san)
Megjegyzés, tudom, tudom, de Tsugut sehogy nem akartam kihagyni a szavazásból, és a maga nemében ez egy nem semmi dal, ennél hozzáillőbb nincs is ehhez a sorozathoz, ráadásul, ha nem lennék ennyire elkötelezett tajga a  díjat Ryo-channak mozgalomnak, akkor Tsugut jelöltem volna Aito szerepével, mert amit ott művelt, az valami zseniális volt xD )
Legjobb személyiség: Toriumi Kousuke (Kindam Nama) ^_^ )


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések