Drama CD-k avagy utazás a képzelet szárnyán - Round 5

Még a szezonos összefoglalók előtt ismét jövök néhány  CD ajánlóval nektek. Ezek nagyrészt friss művek, mostanában kerültek ki a piacra. 

Brother★shuffle!



Haruki és Mafuyu testvérek, de ennél különbözőbbek nem is lehetnének. Haruki mint valami mini yakuzavezér, nagyszájú, ami a szívén az a száján, nem jópofizik és nem fél tettekkel sem kifejezni, ha valami vagy valaki nem tetszik neki. Mafuyu ezzel szemben kedves, imád sütni - főzni,  odavan a cuki dolgokért és ruhákért, a kedvenc színe pedig a bébi pink. De mi történne, ha ez a két teljesen ellentétes személyiségű testvér egy nap helyet  cserélne valami különös oknál fogva? Nos,  a kérdés jó, a választ pedig megadják nekünk  a testet cserélt tesók, valamint Mafuyu legjobb barátja, Akiyama, aki mindig körülöttük lófrál, de vajon ki iránt táplál érzelmeket? Haruki érdekli, vagy Mafuyu? És mit kezd ezzel a kavarodással?

Szerintem nagyon mókás kis történet volt, élveztem minden percét, és bátran ajánlom is annak, aki szeretne egy kis vidámságot és fluffot. Harukit Terashima Takuma, Mafuyut Shimono Hiro, még Akiyamát Hatano Wataru szólaltja meg, illetve feltűnik a castban Matsuoka Yoshitsugu is, aki mostanában, az én legnagyobb örömömre egyre többet BL betyárkodik.  Ami csavar a dologban, hogy a testcsere után kicsit bonyolult követni, hogy ki kicsoda, hiszen párbeszéd alatt a test eredeti gazdája beszél a tesója stílusában, de a belső monológokat a saját hangján mondja a delikvens, általában Haruki, hiszen az ő szemszögéből követhetjük a történetet. Szerencsére Terashiinál alkalmasabb seiyuut keresve se találtak volna erre a szerepre, hiszen a nagyon széles hangszíne lehetővé teszi, hogy mind a két testvért kitűnően visszaadja. 

A Drama CD alapját adó mangát írta és rajzolta Mishima Kazuhiko. 

Renai Zenya



Nakamura Tokio egy tehetséges, de igen zűrös családból származó fiatalember, akinek minden álma, hogy mangaka legyen. Hagiwara Natsume a legjobb barátja, aki mindenben támogatja  a fiút gyermekkoruktól fogva, sok mindenen mennek együtt keresztül, de az sokként éri, mikor Tokio elhatározza, hogy Tokyoban kezd új életet és ott próbál szerencsét. Natsume annak ellenére elengedi a fiút, hogy szereti, és Tokio annak ellenére is elmegy, hogy fülig szerelmes Natsuméba. Néhány évvel később aztán Natsume megjelenik Tokionál, de az azóta valóban a mangakává válás útjára lépett fiú új életet kezdett egy másik, hétköznapinak épp nem nevezhető férfival az oldalán

Aranyos történet volt, legjobb barátok, akik többet éreznek egymás iránt, a végén körömrágtam, hogy mi fog ebből kisülni és kit választ Tokio, kár, hogy az eredeti Novelt nem fordították le még, szívesen elolvasnám. A szerelmi szál mellett helyet kapott még néhány más történés is, amik főkén a tágabb családot és a karriert érintették. 

A főhős párost Ono Yuuki és Terashima Takuma játssza, a szerelmi háromszög harmadik tagja pedig a BL CD-n debütáló Kimura Ryohei lett, bár a fiúk egymás között téma nem idegen neki, hiszen volt már rá példa, hogy olyan művekben kapott szerepet, ahol a fiúk elég bensőséges kapcsolatot ápoltak. xD 

A Light Novelt Nagira Yuu írta és Honami Yukine illusztrálta.

Unmei wa Boku no Tonari



Új iskola, új iskolatársak, új ismeretségek, ez vár főhősünkre Tsuzuki Kazusára, aki eléggé tüskés személyiséggel és nem kevés emberundorral van megverve, amikor beköltözik  a középiskolai kollégiumba. Amire nem számít, hogy a szobatársa egy meglehetősen közvetlen és lelkes diák Canna lesz, akitől első pillanatban a hideg víz veri, és magától soha az életben nem barátkozna vele, de később azon veszi észre magát, hogy egyre inkább vonzódik a fiúhoz. Kettejük útját  pedig nem más, mint  Kanata, a diákelnök fogja egyengetni. Hogy mi sül ki ebből, ahhoz hallgassátok meg magatok ezt a nagyon cuki CD-t-, amivel kezdők is nyugodtan megpróbálkozhatnak, hiszen egy elég visszafogott darab.

Hogy találtam rá erre a CD-re? Elmesélem . A titok,mint nem először a seiyuuk, ugyanis, a Yowamushi Pedalban nagyon megszerettem a Naruko hangját adó Fukushima Junt, így kicsit jobban utána néztem az életútjának, hát így jött szembe ez a mű is. A partnere csak külön pikáns egy YowaPeda rajongó fujoshi számára, főleg, ha az egyik kedvenc biciklis shipje az IzuNaru. Ebből, aki értett is egy szót is, az könnyen kitalálhatja, hogy  nem másról van szó,  mint Toriumi Kousukeről. >.<

A mangát Miroku Kotoko írta és rajzolta, de sajnos angol fordítás nincs hozzá.

Nozomu Beku mo nai 


Legjobb barátok a téma ismét csak, korábban már megjegyeztem, hogy ez kimerítetlen BL berkeken belül, ennek egy újabb bizonyítéka ez a mű. Sumiyoshi  egy igencsak jóképű és karizmatikus fiatalember, így nem csoda, ha két kézzel kapnak utána a nők, amit nem rest kihasználni. Elég könnyelmű a kapcsolataiban, pont azért mert mind a tíz ujjára jutna, így nem csoda, ha gyakran egy-egy csattanós pofon és némi karmolás lesz a végszava a könnyed románcainak. Persze soha nem marad egyedül a bajban, hiszen  Shinomoto, a gyerekkori barátja azonnal a segítségére siet, és mellette áll, habár ez nem tölti el túlságosan nagy örömmel, mert mint az sejthető, többet érez Sumiyoshi iránt, mint barátság. 

Maga a történet szintén a könnyedebb, nagyobb drámai vonások nélküli CD-k táborát erősíti, egy finom slice of life, ami arról szól, hogyan lesz két barátból szerelmes, de ezt nagyon jól csinálja. Különösen egy jelenet tetszett nekem, amit valahogy nagyon eltaláltnak éreztem, azt hadd mutassam meg, bár talán annak, aki nem ismeri a történetet nem mond sokat. xD Sajnos ehhez a mangához sem találtam egyelőre fordítást.


A két főhőst Toriumi Kousuke és Terashima Takuma játszotta el, már csak ezért is nagyon vártam ezt a CD-t, nem túl nagy titok szerintem, hogy Tori-san elkötelezett rajongója vagyok, és hogy BL CD-n különösen is szeretem. 

A történet alapját adó mangát Masao Sangatsunak köszönhetjük. 

Hana to Usagi 




Aizawa Mamoru-san a 411-es lakásból egy elég fura fickó. Ezt gondolhatta a frissen kinevezett kiszállító Kajiyama Ryouta, mikor először találkozott a kis apartaman lakójával, aki egy hatalmas, az egész arcát eltakaró nyúlálarcot öltött magára. Aztán, mivel minden nap érkezett egy-egy doboz küldemény a 411-be szépen lassan  beszédbe elegyedett a férfival, akiről kiderült, hogy eme furcsaságát leszámítva egy kedves, figyelmes és udvarias ember. De vajon miért van szüksége arra a maszkra? Mit rejtegethet alatta? És vajon hogyan fog majd egy ilyen, nem igazánn társaságkedvelő ember összegabalyodni a kiszállítójával? Erről szól nagyvonalakban ez a történet. 

Megint csak egy nem túlzott drámaisággal rendelkező mű, de megéri rászánni azt a bő egy órát a CD-re (sajnos a manga fordítása közel sem teljes még), hiszen egy nagyon aranyos darabról van szó. Aizawa valami hihetetlen édes alak, de Kajiyama is megéri a pénzét, hiszen nem könnyű egy ilyen magának való, extrém szégyellős pasival boldogulni, de ő kiválóan veszi az akadályokat. xD 

A castban az általában ukékat játszó, nagyok kellemes hangú Nojima Hirofumi és Shimono Hiro kapott helyett, akik remekül helyt is állnak, bátran ajánlom tehát ezt a könnyed kikapcsolódást ígérő CD-t bárkinek.

Az eredeti mangát írta és rajzolta Kashima Chiaki. 

Hana no széria

Hana no Mizo Shiru



A Hana no széria három ívet tartalmaz, amelyek összefüggnek és érdemes őket abban a sorrendben olvasni, ahogy bemutatom. Kis érdekesség még a művekről, nemrégiben megszavaztatták a fujoshikat, melyek a kedvenc animiék és mangáik. A manga listán w Hana no Miyako de helyet is kapott, ráadásul igen magas helyet Lássuk is tehát, miért is szeretik a fujoshik ezt a mangát és magát a szériát.

A kedves, jó modorú és meglehetősen vidám természetű Arikawa Youichi egy egyetemi diák, akinek meglehetősen kellemes élete van néhány apróságot leszámítva. Sok barátot tudhat magának és van egy aranyos barátnője is, bár akad gond és baj a kapcsolatukban épp elég.  Egy nap  a rossz látása miatt szó szerint belefut a szintén egyetemen tanuló, a botanika iránt érdeklődő, visszahúzódó Misaki Shoutába, akivel onnantól összefonódik a sorsuk. Azonban nem könnyű út elé néznek, hiszen mindkettejüknek le kell számolnia a múltjával és magával, hogy közösen valami újat kezdhessenek. 

A Seven Days mangakájának ez a műve sem okozott csalódást, finoman, a részletekre ügyelve meséli el ennek a két fiatalembernek a történetét, mindezt gyönyörű grafikába ágyazva. Aki szereti ezeket a kissé melankolikus, de szép és megérintő történeteket, annak mindenképpen ajánlom olvasásra. 

Ono Yuuki és Takeuchi Ken fantasztikus játékkal adják vissza a művet, mindketten csodásan alakítanak, nagyon szerettem őket hallgatni.

Hana no Miyako de



A Tsujimura klinika fiatal örököse, Motoharu gyengéd érzelmeket táplál a legjobb barátja Akira iránt, amit be is vall neki, de visszautasítást kap. Annak ellenére, hogy az elutasítás érezhető nyomot hagy a kapcsolatukon Motoharu ugyanarra az egyetemre megy, ahová Akira is. Elfelejteni sem tudja a fiút, bár mint tehetős és jóképű úrfi könnyedén találhatna magának másik partnert. De vajon tényleg azért utasította el Akira Motoharut, mert nem érez iránta semmit, vagy más oka volt rá, nem a szerelem hiánya késztette, hogy ellökje magától?

Most gondolhatnátok, hogy semmi köze sincs egymáshoz a két történetnek, de higgyétek el nekem, nagyon is van, amit természetesen nem fogok elárulni, hiszen ez a csattanója az egésznek, aki kíváncsi rá, tessék olvasni és hallgatni. :3

Ezúttal Hino Satoshi és Nojima Hirofumi tolmácsolásában hallhatjuk a történetet, és talán nem meglepetés , hogy nem tudok panaszkodni rájuk, hiszen az a CD sem marad el az előzőtől. Két track erejéig pedig visszatér Youichi és Misaki is, hogy a szerző Hana no Migoro ni című műve se maradjon parlagon. 

A mangákat Takarai Rihito senseinek köszönhetjük. 

Smells Like Green Spirit 



Mishima, egy gyönyörű szép fiú, aki meleg, és ezt nem is rejti túlságosan véka alá, ám a környezete, főleg a fiúk, nem tudják elfogadni a másságát, ezért rendszeresen terrorizálják, mindenféle kegyetlen csínyek áldozatává válik. Ő ennek ellenére nem utálkozik, egyszerűen talán beletörődött, hogy az emberek nem fogják megérteni az érzéseit. Egy nap mikor ráakaszkodik egy kéretlen udvarló különös segítsége akad az egyik őt piszkáló fiú, Kirino személyében, aki megmenti a zaklatótól. Ezek után a két fiú között bizalmas barátság alakul ki, miközben együtt fedezik fel a saját szexualitásukat. 

Ami nagyon tetszett nekem, hogy nem egyszerű szerelmes sztori, hiszen az eddig megjelent első lemezen magára a melegség kérdésére helyezik a hangsúlyt, szerepet kap benne a terrorizálás, az utálkozás mögé rejtett, elfojtott homoszexualitás, a család kérdése, a próbálkozás, hogy talán menni fog ez lányokkal is, és hasonló helyzetek. Szerencsére a főhős nem a magát sajnáltató alak, így nagy drámákra nem kell számítani, de meglepően élethűen tárja elénk a mű azokat a dolgokat, amikkel egy meleg fiú találkozhat.  Tényleg alig várom a folytatást, mert elég csúnyán hagyták félbe a történetet. 

A cast Matsuoka Yoshituguból, Hatano Wataruból, Yoshino Hiroyukiból és Yusa Kojiból áll. Korábban már említettem, de nagyon örülök, hogy Tsugu ennyire aktív BL fronton, hiszen annyira kellemesnek találom a hangját, hogy el tudnám hallgatni napestig, szóval remélem így fog folytatódni a jövőben is.

Az eredeti mangát Nagai  Saburou vetette papírra. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések