Téli szezon 2014 - start

Szép lassan minden első részt láttam, azok közül, amit kiszemeltem a téli szezonból szóval következzék a tőlem megszokott beszámoló erről. 

Sakura Trick


Szerepeljen itt először is egy figyelmeztetés, hogy a sorozat yuri, tehát lányok közötti szerelem a témája, aki nem bírja, az ne olvassa tovább. 


Haruka és Yuzu jó barátnők már ezer éve, akik első napjukra készülnek felső középben, ami sajnos három év múlva bezár, így ők az utolsó induló osztály az iskolában. A két lány egy osztályba kerül, gyorsan barátokat is szereznek, de szeretnének egy olyan élményt, ami csak a kettőjüké, így csattan el közöttük az első csók, amit aztán sok másik követ, és miközben élik az életüket, és a barátaikkal közös kis kalandjaikat, kettejük kapcsolat valami egészen mássá alakul, mint a barátság. De nem csak ők járnak így a baráti társágból. 

A sorozat nagyon moe, a csajok nagyon cukik és bár pofátlanul megy a fanservice nőknek is kifejezetten élvezetes lehet, mert a történet és a karakterek kifejezetten megfogják az embert. (Meg különben is, egy Free! után meg se szólaljak, ennyi a fiúknak is jár). A sorozat manga alapú, a Studio Deen vette szárnyai alá, és 12 részesnek ígérkezik. Nekem eddig a kedvencem a szezonból, valamint annyira fülbemászó az openingje


Inari, Konkon, Koi Iroha

Fushimi Inori egy átlagos, kissé ügyetlen középiskolás lányzó,  aki szereti a szentélyeket és éli a mindennapi életét, tanul, barátkozik, szerelmes lesz a suli egyik népszerű srácába, Tanbabashi - kunbe, akinél az első rész első felében menthetetlenül be is ég kétbalkezessége okán. Egy nap iskolába menet megment egy kis élőlényt, ám azt nem sejtheti, hogy ez nem közönséges kóbor állat volt, hanem a helyi szentély istennőjének Uka - samának az egyik követője. Az istennő, hogy meghálálja Inorinak a tettét, felajánlja, hogy teljesíti egy kívánságát, aki meggondatlanul azt kéri, bárcsak ő lehetne a szép és népszerű Sumizome Akemi, akibe ráadásul úgy fest Tanbabashi - kun reménytelenül szerelmes. Kívánsága teljesül, azonban nem várt következményei lesznek. 


Nagyon tetszik két rész után és sajnálom, hogy csak 10 részes lesz az egész sorozat, mert ebből jelen állás szerint el tudnék többet is viselni. A szereplők mindegyike szimpatikus, a köztük levő kapcsolatok szépen bontakoznak kifelé, már nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi köze lehetett Inari bátyjának Uka - samához, a karakterdizájn és a grafika is olyan kellemes, ráadásul poén volt, hogy az első részben Uka - sama otoméval játszott, a második részbe pedig Inari alakváltásának hála egy kis BL interakció is került. xD Ha valaki vevő egy kis nyugis slice of life-ra némi romantikával megbolondítva, annak bátran ajánlom, hogy kezdjen bele. 

Hamatora

Egy világ, amiben különleges képességet, a Minimumot birtokló emberek élnek ad helyszínt a fent nevezett sorinak. Néhány hordozó úgy dönt, kihasználja egyedi képességét és magánnyomozó irodát alapítanak, ahol a képességeiket némi ellenszolgáltatás fejében rászoruló emberek szolgálatába állítják, valamint a rendőrség munkáját segítik. Róluk szól ez a sorozat, de ahogy lenni szokott, a bűnügyek csak a kezdett, hiszen felbukkant egy okos és szemtelen, hosszú, ezüst hajú férfi, aki a háttérben ügyködve szemet vet hőseinkre. 


Első blikkre, meg sokadikra is nagyon sokban hasonlít a K projektre. Egy elég in medias res kezdés után egyelőre még csak építik a világot és a szereplőket, sok minden nem derült ki. Őszinte leszek, nem kiemelkedő sorozat, de a szereplőgárdát egészen megkedveltem, Hatano Wataru, Ohsaka Ryota és Kamiya Hiroshi is ott van  a seiyuulistában, a rosszfiút pedig Ono Yuuki kelti életre úgyhogy érdeklődve követem hétről hétre. Remélem nem jut a K projekt sorsára, ahol kaptunk a nyakunba az utolsó rész után egy csomó kérdőjelet, amire válasz nem érkezett, hanem szép lassan minden felmerült kérdésre érkezik majd válasz. Az endinget egyébként Hatano Wataru énekli, a nagyon fülbemászó számhoz készült klip rövid verziója, ami a Hikari címet viseli, megnézhető itt. :3 

Hoozuki no Reitetsu


Megmondom őszintén eléggé bírom a fekete humort és a szarkazmust, így nem csoda, hogy kinéztem magamnak eme sorozatot, ami erre épül. Hoozuki a pokol bírájának egyik segédje, aki mindenféle ügyes-bajos ügyben segédkezik, miközben lököttebbnél - lököttebb alakok keresztezik az útját, otthon pedig aranyhalakat nevel a kertjében. (Igen, nem buggyantam meg és nem is költői kép volt, ez szó szerint így zajlik xD)


Volt akinek nem nyerte le a tetszését az első rész, de engem bedarált. Olyan idióta szitukat tud teljesen komolyan előadni, amin csak röhögni lehet, ráadásul egy sem ép a szereplők közül, mindnek van valami kattanása, amit csak erősít a látvány és a grafika. Japán humor, szóval aki bírja, annak ajánlom elkezdésre, aki viszont nem, az ne próbálkozzon vele, mert unni fogja. 


Space Dandy 


Ha a Hoozuki a fekete humor, akkor ez az őrült. Space Dandy, aki mindig olyan James Bondosan mutatkozik be, hogy Dandy, Space Dandy, egy űrlényvadász az űrből, aki abból él, hogy ismeretlen űrlényfajok után nyomoz pénzt és időt nem kímélve. Kedvenc helye a Didik fedőnevet viselő bár, ahol méretes keblekkel megáldott, lengeruhás hölgyek szolgálják ki a népet étellel és látnivalóval is. Vele tart ropotja QT, valamint hozzájuk csapódik Miau, egy macska formájú, és macsekként viselkedő földönkívüli. Hármasban röhögik pofán a veszélyt, és kalandoznak galaxisszerte. 

Hát ez valami... szavaim sincsenek rá, Dandy igazi ficsúr, úgy teszi magát, hogy csak na, ráadásul kicsit sem feltünő módon koslat a szép nők után. QT a józan ész a csapatban, bár egy robottól ez elvárható, Miau pedig a potyautas. A grafika színes, és őrült, csak úgy mint maga a sorozat, tiszta félnótás bagázs, kis odamondogatás feeling is előfordul Dandy hangát pedig a csodás Suwabe Junichi adja, szóval én élvezettel figyelem, kb. akkora trollkodásnak ígérkezik, mint néhány hónapja az Ixion Saga DT. 

Buddy Complex

Mecha sorozat a Sunrisétől, ami eddig tetszik, de ne vegyetek rá mérget, hogy nem jár úgy, mint a Valvare. xD Aoba hétköznapi diákként éli az életét, egészen addig, még egy nap egy óriási mecha meg nem támadja a sulijukat, azon belül is valami titokzatos oknál fogva őt szemeli ki. Hogy mentse az írháját, meg a barátaiét, biciklire pattanva menekül (annyira bírom a srácot egyébként, bicikivel mecha ellen kész), egészen addig, még egy gyönyörű leány név szerint Hina a védelmébe nem veszi egy másik mechával. Szó szót, tett tettet követ, még a vége az lesz, hogy Aoba a jövőben találja magát, ahol Hina már nincs vele, de Dio várja. 


A grafika első osztályú, egyelőre a történet is érdekes, és Aobat Matsuoka Yoshitsugu játssza, akit az utóbbi időben nagyon megszerettem, szóval azért bízom benne, hogy még számomra is kisül belőle valami érdekes. 

Noragami

Főhősünk Yato egy istenség. Na igen, ezzel nem is lenne hiba, de szegény, mint  a templomegere, történetünk kezdetén szentélyre gyűjt, azzal a módszerrel, hogy öt yenért segít bajbajutott embereken. Pontosabban gyűjtene, de egyetlen társa az életvitele miatt otthagyja, mert megunja kettejük nomád életmódját. Iki Hiyori egy csinos középiskolás lány egészen véletlenül fut bele Yatoba, aki épp egy elveszett macska után kutat, mégpedig úgy, hogy meg akarja menteni istenünk életét, aminek ő issza meg a levét. A balesetet ugyan túléli, azonban sajnos ennek kellemetlen következménye az lesz, hogy hajlamos lesz levedleni a testét és elhagyni azt. Kettejükhöz csatlakozik hamarosan Yukine, mint Yato új segítője, ők hárman fognak  történet középpontjában állni. 


Ezt nem terveztem nézni, de olvastam, hogy jó, na meg Kamiya Hiroshi főszerepben elég csábító, szóval adtam neki egy esélyt és nem bántam meg, nekem nagyon tetszik. Bár a mangaolvasók szerint néhány helyen elkanyarodott a mangától, a legutóbbi rész meg teljesen filler volt, nekem nem tűnt fel, úgyhogy én egyelőre elégedett vagyok vele. Nem mellesleg a stában ott van még Kaji Yuuki, aki ezúttal elővehette a normális hangját, valamint Kamiyan ura, Ono Daisuke is. >.< 

Tonari no Seki - kun


A szezon párpercese. Főhősnőnk Rumi Yokoi csak nyugodtan szeretne tanulni az iskola ideje alatt, azonban az ő pechjére, de a mi szerencsénkre a tanárok a tanulni nem nagyon akaró, de meglehetősen kreatív Seki-kun mellett adtak neki helyet. Seki-kun az óra alatt mindenféle játékot talál ki, amit Yokoi hol nézőként, hol tevékenyen végigasszisztál. 


Nekem nagyon bejött, ez sem tervezett sorozat volt, és igaz csak három perc, de roppant szórakoztató nézni, hogy Seki-kun miket talál ki és Yokoi hogyan reagál erre. Ebből még sokat el tudnék nézegetni. 

Chuunibyou demo Koi ga Shitai! Ren



A szezon KyoAni sorozata, nem mellesleg folytatás. Az első évad  2012-ben futott nagy sikerrel, ami nem is volt csoda, hiszen egy egészen kiemelkedő sorozatról volt szó. Az alapja egy LN, amit a KyoAni kicsit kiegészített, így kaptunk egy romantikus vígjátékot, mai néhány középiskolás életét követte nyomon, akik a Chu2 szindromában szenvedtek. Na de mi is az a Chu2 szindróma? Másodéves gimnazisták szindrómájának is nevezik, a lényege, hogy ezek a tizenévesek, ahelyett, hogy élnék a tinik életét egy speciális dimenziót alakítanak ki maguk körül, ahol varázsolnak, szörnyekkel küzdenek, hősök vagy épp gonosz gazemberek lehetnek, amit a mindennapi életükre is kivetítenek.


Főhősünk Yuuta is ebben szenvedett annak idején, de mára kinőtte és mindent el akar felejteni szégyenteljes múltjáról. Igen ám, de a felső szomszédba beköltözik egy titokzatos lány, Rikka, aki egyik szemét főkötővel takarja el és azt állítja magáról, hogy ő bizony egy nem mindennapi lény. Innentől kezdve Yuuta hiába akar menekülni, a múltja üldözni kezdi, és hála Rikkának meg a többi jószándékú vagy kevésbé jószándékú barátjának állandóan kénytelen szembesülni saját magával viccesebbnél - viccesebb jelenetek közepette. A végére ugyan került bele egy hangyányi dráma, de alapvetően egy vígjátékról van szó. És itt a második évad, ami ott folytatódik, ahol az első abbamaradt. Rikka még mindig Chu2 szindrómás, a többiek sem változtak fikarcnyit sem, bár volt, aki próbálkozott vele, és még mindig az ő mindennapjaikat követi a sorozat, kiegészülve egy új hölggyel Yuuta múltjából. 


Nagyon szerettem az első évadot, de a második bár nem rossz, már inkább rókabőr, amit lehet érezni is. Aranyos és moe, de közelébe sincs eddig az első évadnak. Meglátjuk a végére mi lesz belőle. A grafika viszont még mindig pazar. 

Silver Spoon 2


Talán még emlékeztek a a tavaly nyáron futott sorozatra, amiről ajánlót is írtam annak idején. Már akkor lehetett tudni, hogy jön a második évad, ami ím megérkezett hozzánk ezen a télen. A történet, akárcsak a Chu2 onnan folytatódik, ahol abbamaradt, Hachiken továbbra is a vidékről tanul a barátai oldalán, a lovasklub alelnöke lesz, örökbe fogad egy kutyát, és Aki meg Kobama közös titka miatt aggódik. 


Egyelőre hozza az előző évad szintjét, még mindig vicces, a karakterek még mindig szeretnivalóak és talán a romantikus szál is kiteljesedik végre Aki és Hackiken között, akiknek én nagyon szurkolok, hogy együtt legyenek. ^_^


Itt a vége fuss el véle, egyelőre legalábbis, néhány hét múlva jelentek ezekről és a még futó, őszi szezonról maradt projektekről is. 

Megjegyzések

  1. Szija!
    Tudnál nekem jó sport animéket (esetleg mangákat) ajánlani?
    Ezeken kívül: Kuroko no Basuke, Prince of Tennis, Giant Killing, Dear Boys, I'll (Generation Basket), Yowamushi Pedal, Free!, Ginban Kaleidoscope, Over Drive, One Outs
    Asszem' ennyi :))
    Köcce^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezeken kívül: Ookiku Furikabutte és Ace of Diamonde (baseball mindkettő és manga alapján), Chihayafuru (karuta, szintén manga alapján), meg talán ideillik a Tsuritama a horgászós témájával, de ez originál mű, tehát csak az anime van. :3

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések